Abe: Japan må vurdere utsettelse av OL

Mennesker samlet seg lørdag for å se den olympiske flammen som er kommet fram til Japan i forkant av sommerens leker i Tokyo. Mandag åpner likevel landets statsminister Shinzo Abe for at hele idrettsarrangementet må utsettes som følge av koronakrisen. Foto: Kyodo News/ AP/ NTB scanpix
Mennesker samlet seg lørdag for å se den olympiske flammen som er kommet fram til Japan i forkant av sommerens leker i Tokyo. Mandag åpner likevel landets statsminister Shinzo Abe for at hele idrettsarrangementet må utsettes som følge av koronakrisen. Foto: Kyodo News/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Japans statsminister Shinzo Abe sier landet må vurdere å utsette de olympiske sommerlekene som etter planen skal starte i juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Den internasjonale olympiske komité (IOC) og myndighetene i Japan har tviholdt på planen om å gjennomføre OL til sommeren i tiden fra 24. juli til 8. august.

Natt til mandag åpner likevel landets statsminister Shinzo Abe for at hele arrangementet kan utsettes. Det er første gang han uttaler seg om muligheten for å utsette lekene.

– Hvis det viser seg vanskelig, av hensyn til utøverne, kan det kan bli uunngåelig, sa Abe i en tale til parlamentet.

I forrige uke kom den olympiske ilden til Japan. tusenvis av mennesker har trosset frykten for koronaviruset for å se fakkelen.