Kraftig økning i antall smittede i Italia

En av de viktigste handlegatene i sentrum av Roma er nesten folketom. Italia har stengt ned landet i et forsøk på å bremse spredningen av koronaviruset. Foto: Roberto Monaldo/LaPresse via AP / NTB scanpix
En av de viktigste handlegatene i sentrum av Roma er nesten folketom. Italia har stengt ned landet i et forsøk på å bremse spredningen av koronaviruset. Foto: Roberto Monaldo/LaPresse via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Italienske myndigheter har påvist 21.157 smittetilfeller, en økning på 20 prosent det siste døgnet. Antall coronadødsfall har passert 1.441.

Antall døde har økt med 14 prosent siden fredag, mens dødsraten falt fra 7,2 prosent til 6,8 prosent, noe som fortsatt er høyt sammenlignet med andre land.

Tallet på pasienter som får intensivbehandling steg også med 14 prosent, til 1.518, opplyser myndighetene lørdag kveld. Dette tallet er spesielt viktig i lys av mangelen på sykehussenger i de hardest rammede regionene i Italia.

Koronaviruset er fortsatt konsentrert i nord, med 11.685 tilfeller i Lombardia-regionen, som omkranser Milano. I Lazio, der hovedstaden Roma ligger, har antall smittetilfeller økt med nesten 30 prosent til 357.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden