Trumps reiseforbud inneholder unntak

President Donald Trump kunngjorde i en tale til nasjonen at alle reiser fra Europa til USA blir forbudt i 30 dager. Like etter kom Det hvite hus med presiseringer av innreiseforbudet. Foto: Doug Mills / The New York Times via AP / NTB scanpix
President Donald Trump kunngjorde i en tale til nasjonen at alle reiser fra Europa til USA blir forbudt i 30 dager. Like etter kom Det hvite hus med presiseringer av innreiseforbudet. Foto: Doug Mills / The New York Times via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiseforbudet som president Donald Trump kunngjorde natt til torsdag inneholder viktige unntak, opplyser Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump kunngjorde det 30 dager lange innreiseforbudet fra Europa i en tale til nasjonen. Presidenten sa at alle reiser fra Europa ville bli forbudt fra midnatt natt til fredag.

– Vi gjorde et livreddende tiltak overfor Kina tidligere. Nå må gjøre det samme med Europa, sa Trump med henvisning til reiserestriksjonen mellom Kina og USA.

Kort tid etter talen kom Det hvite hus med noen presiseringer. Der kommer det fram at forbudet gjelder for dem som har vært fysisk til stede i ett av de 26 landene i Schengen i 14 dager før innreise til USA.

Folk som besøkte Schengen er unntatt fra innreiseforbudet dersom de er amerikanske statsborgere. Unntaket gjelder også for dem som er gift med en amerikansk statsborger eller er foreldre til en amerikansk statsborger. Amerikanere og deres ektefeller på reise i Schengen-land får med andre ord lov til å reise hjem fra ferie- og jobbtur.

Folk med ulike visum til USA er også unntatt fra forbudet.