Brasil trekker diplomater ut av Venezuela

Brasils president Jair Bolsonaro sammen med evangelist R.R. Soares under en tilstelning i Rio de Janeiro i midten av februar. Torsdag sa Bolsonaro at Brasil vil trekke alle diplomater og representanter ut at Venezuela. Foto: Leo Correa/ AP/ NTB scanpix
Brasils president Jair Bolsonaro sammen med evangelist R.R. Soares under en tilstelning i Rio de Janeiro i midten av februar. Torsdag sa Bolsonaro at Brasil vil trekke alle diplomater og representanter ut at Venezuela. Foto: Leo Correa/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasil har kalt tilbake hele sin diplomatiske delegasjon til Venezuela og ber president Maduro kalle sine representanter i Brasil hjem.

Frontene mellom Brasils sterkt høyreorienterte president Jair Bolsonaro og den sittende president Nicolás Maduro i Venezuela hardner til. Den brasilianske presidenten har omtalt venstreorienterte Maduros regime som et «diktatur» og blitt beskrevet som «fascist» tilbake.

Torsdag bestemte Bolsonaro at de fleste diplomatiske bånd med landet skulle brytes og har kalt alle landets representanter ut av Venezuela.

– Ingen vil bli igjen i Venezuela, sa en regjeringskilde etter at fire diplomater og ti offisielle utsendinger var beordret hjem fra Brasils ambassade og tre konsulater i landet.

Foreløpig vil imidlertid ikke ambassaden stenges.

Brasil er blant de mer enn 50 landene som anerkjenner Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó som landets rettmessige president etter at Maduro tilrev seg makten etter valget i 2018. Guaidó har utpekt en egen ambassadør til Brasil som Bolsonaro anerkjenner.

Maduros regjering har ikke hatt noen ambassadør i Brasil siden 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært