Profilert maktkritiker pågrepet i Hongkong

Grunnleggeren av Hongkong-avisen Apple Daily, Jimmy Lai, fotografert på vei ut fra politistasjonen i Hongkong fredag. Lai ble tidligere fredag pågrepet av politiet etter at han i august i fjor skal ha deltatt i en ulovlig demokratidemonstrasjon i byen. Foto: Lam Chun Tung / The Initium Media / AP / NTB scanpix
Grunnleggeren av Hongkong-avisen Apple Daily, Jimmy Lai, fotografert på vei ut fra politistasjonen i Hongkong fredag. Lai ble tidligere fredag pågrepet av politiet etter at han i august i fjor skal ha deltatt i en ulovlig demokratidemonstrasjon i byen. Foto: Lam Chun Tung / The Initium Media / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mediemogulen Jimmy Lai, kjent som profilert kritiker av det kinesiske styret i Hongkong, er pågrepet av politiet i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jimmy Lai (71) er en uttalt kritiker av det kinesiske styret og har spilt en sentral rolle i den prodemokratiske bevegelsen i Hongkong. Fredag morgen ble Lai pågrepet i sitt hjem i Hongkong sammen med to andre demokratiaktivister, melder Reuters.

Alle er siktet for å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon mot regjeringen i Hongkong 31. august i fjor. Det er avisen Apple Daily hvor Lai er styreformann som melder om pågripelsen. Etter pågripelsen skal Lai ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon.

Politiet i Hongkong har varslet et pressekonferanse om saken fredag, men har ikke gitt noen videre opplysninger om den angivelige pågripelsen.

Demonstrasjonen 31. august var blant de mest konfronterende mellom aktivister og politi i løpet av de mange månedene med uroligheter i Hongkong i fjor. Politiet avfyrte tåregass og skjøt vannbomber mot demonstrantene som svarte med å kaste molotovcocktailer. Mer enn 7.000 personer er i ettertid pågrepet for sin kobling til protestbevegelsen og er blant annet siktet for opprør. Flere kan risikere fengsel i opptil ti år.