Grønt lys for atomkraft i Emiratene

Utsikt over Abu Dhabi, hovedstad i De forente arabiske emirater. Det nye atomkraftverket er bygget vest for byen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Utsikt over Abu Dhabi, hovedstad i De forente arabiske emirater. Det nye atomkraftverket er bygget vest for byen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første atomkraftverket i den arabiske verden har fått grønt lys fra myndighetene i De forente arabiske emirater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette markerer et nytt kapittel i vår reise mot fredelig kjernekraft, skriver kronprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan på Twitter.

En av reaktorene i atomkraftverket Barakah, vest for hovedstaden Abu Dhabi, fikk mandag offisiell godkjenning fra myndighetene. Planen er at anlegget skal komme i drift i løpet av noen måneder.

Opprinnelig var det meningen at atomkraftverket skulle ha begynt å produsere strøm for flere år siden. Men sikkerhetshensyn og andre krav har ført til forsinkelser, ifølge myndighetene.

De forente arabiske emirater har store oljereserver, men landet har likevel forsøkt å utvikle nye energikilder. Myndighetene har satset på solenergi, og det nye atomkraftverket skal kunne dekke 25 prosent av landets strømforbruk når det er i full drift.