Dansker som ble hentet fra Kina, har ingen tegn på virussmitte

De fire danskene kom med fly til Roskilde lufthavn fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
De fire danskene kom med fly til Roskilde lufthavn fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av de fire danskene som fredag ble hentet hjem fra Kina, viser tegn på smitte av Wuhan-viruset, opplyser det danske helsedepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire kom med fly til Roskilde lufthavn og måtte gjennom en sjekk.

– Det er en riktig god nyhet at de fire borgerne som landet i Danmark, ikke har symptomer på det nye coronaviruset, sier helseminister Magnus Heunicke.

Likevel blir de bedt om å holde seg hjemme de nærmeste dagene, og de vil få oppfølging av helsevesenet. De har fått grundige instruksjoner om hvilke forholdsregler de må ta.

Minst én norsk statsborger som er evakuert fra Wuhan, ble fredag fløyet med et dansk militærfly fra Madrid til Danmark, ifølge danske myndigheter.

Utenriksdepartementet i Norge har bekreftet at én norsk statsborger var på et britisk fly fra Wuhan fredag, men ønsker ikke å gå ut med flere detaljer av hensyn til taushetsplikten.

Lørdag opplyste den kinesiske regjeringen at ytterligere 46 mennesker har dødd av det nye coronaviruset i landet, og det totale dødstallet er nå oppe i 259.