Dansker som ble hentet fra Kina, har ingen tegn på virussmitte

De fire danskene kom med fly til Roskilde lufthavn fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
De fire danskene kom med fly til Roskilde lufthavn fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingen av de fire danskene som fredag ble hentet hjem fra Kina, viser tegn på smitte av Wuhan-viruset, opplyser det danske helsedepartementet.

De fire kom med fly til Roskilde lufthavn og måtte gjennom en sjekk.

– Det er en riktig god nyhet at de fire borgerne som landet i Danmark, ikke har symptomer på det nye coronaviruset, sier helseminister Magnus Heunicke.

Likevel blir de bedt om å holde seg hjemme de nærmeste dagene, og de vil få oppfølging av helsevesenet. De har fått grundige instruksjoner om hvilke forholdsregler de må ta.

Minst én norsk statsborger som er evakuert fra Wuhan, ble fredag fløyet med et dansk militærfly fra Madrid til Danmark, ifølge danske myndigheter.

Utenriksdepartementet i Norge har bekreftet at én norsk statsborger var på et britisk fly fra Wuhan fredag, men ønsker ikke å gå ut med flere detaljer av hensyn til taushetsplikten.

Lørdag opplyste den kinesiske regjeringen at ytterligere 46 mennesker har dødd av det nye coronaviruset i landet, og det totale dødstallet er nå oppe i 259.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært