Minst 70 soldater drept i angrep i Jemen

Jemenittiske houthier protesterer mot likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Jemens hovedstad Sana tidligere i januar. Han var en viktig støttespiller for houthiene. Etter likvideringen har saudistøttede regjeringsstyrker trappet opp kampene mot opprørerne som siden 2014–2015 har kontrollert store områder av landet. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
Jemenittiske houthier protesterer mot likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Jemens hovedstad Sana tidligere i januar. Han var en viktig støttespiller for houthiene. Etter likvideringen har saudistøttede regjeringsstyrker trappet opp kampene mot opprørerne som siden 2014–2015 har kontrollert store områder av landet. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et rakettangrep utført av Houthi-opprørere i Jemen har tatt livet av minst 70 soldater, opplyser militære kilder og helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har kommet ulike opplysninger om hvorvidt det var en militærbase eller moské som ble rammet av angrepet i Marib-provinsen lørdag kveld.

En kilde på et sykehus i byen Maarib sier at minst 70 personer ble drept.

Jemens internasjonalt anerkjente president, Abedrabbo Mansour Hadi, kaller angrepet et feigt terrorangrep.

Situasjonen i Jemen har de siste månedene vært roligere enn på lenge. Men de siste dagene har det skjedd en kraftig opptrapping. I de østlige forstedene til den houthikontrollerte hovedstaden Sana har saudistøttede regjeringsstyrker gjennomført kraftige bombardement mot houthienes stillinger. Minst 22 personer er drept i kampene.

Personvernpolicy