Iran sender svarte bokser fra nedskutt fly til Ukraina

Et udatert bilde offentliggjort av ukrainske myndigheter viser en del av vrakgodset fra Boeing 737-800-flyet fra Ukraine International Airlines som ble skutt ned i Iran 8. januar. Bildet er tatt i Shahedshahr sørvest for Teheran. Foto: AP / NTB scanpix
Et udatert bilde offentliggjort av ukrainske myndigheter viser en del av vrakgodset fra Boeing 737-800-flyet fra Ukraine International Airlines som ble skutt ned i Iran 8. januar. Bildet er tatt i Shahedshahr sørvest for Teheran. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De såkalte svarte boksene fra det ukrainske passasjerflyet som ble skutt ned i Iran, sendes til Ukraina, sier en iransk tjenestemann til et nyhetsbyrå i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hassan Rezaifar, som leder havarikommisjonen i den nasjonale iranske etaten for sivil luftfart, sier de ønsker å bruke amerikansk, fransk og canadisk ekspertise til å analysere flyets ferdskriver i Kiev.

Han uttaler seg til nyhetsbyrået Tasnim, og meldingen gjengis av flere vestlige medier, blant annet Sky News.

– Lykkes ikke det, skal den sendes til Frankrike, sier han.

Alle 176 om bord døde da passasjerflyet ble truffet av raketter like etter avgang fra Teheran 8. januar. Myndighetene i Iran har forklart at flyet ble beskutt ved en feil.