Vulkanutbrudd på Filippinene – flyplassen i Manila stengt

En stor askesky stiger opp fra Taal-vulkanen sør for Filippinenes hovedstad Manila. Foto: AP / NTB scanpix
En stor askesky stiger opp fra Taal-vulkanen sør for Filippinenes hovedstad Manila. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vulkanutbruddet på Filippinene har ført til evakuering av flere tusen innbyggere og stenging av flyplassen i Manila.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere arbeidsplasser og skoler også stengt.

Det er så langt ikke meldt om noen døde eller skadde som en direkte følge av utbruddet fra Taal-vulkanen, som startet søndag. Men en mann omkom i en trafikkulykke som kan ha skyldtes dårlig sikt.

Vulkanen, som ligger på en øy i en innsjø rundt 60 kilometer sør for Manila, spydde søndag damp, aske og småstein 10–15 kilometer opp i lufta, ifølge Filippinenes seismologiske institutt.

Askeskyer har blåst mer enn 100 kilometer nordover, og nådd hovedstaden. Dermed har landets hovedflyplass blitt tvunget til å stenge. Over 240 internasjonale og innenlandske flyginger er så langt kansellert.

Ifølge instituttet flommet det lava ut av vulkanen tidlig mandag, og aske- og damputslippene har gått noe tilbake. Det er vanskelig å forutsi når utbruddet vil stoppe.

Om lag 8.000 mennesker som bor på vulkanøya, er evakuert. I tillegg er flere titall tusen evakuert fra byer som ligger i nærheten av innsjøen med vulkanøya. Myndighetene regner med at flere hundre tusen kan bli evakuert i løpet av de neste dagene.

Taal-vulkanen er Filippinenes nest mest aktive og et populært utfartssted.

Personvernpolicy