Falsk alarm utløste evakuering av julemarked i Berlin

19. desember var det tre år siden julemarkedet på Breitscheidplatz ble rammet av et terrorangrep. Bildet er tatt tidligere i desember. Foto: Christoph Soeder/dpa via AP / NTB scanpix
19. desember var det tre år siden julemarkedet på Breitscheidplatz ble rammet av et terrorangrep. Bildet er tatt tidligere i desember. Foto: Christoph Soeder/dpa via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi beordret evakuering av julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin, men det hele viste seg å være falsk alarm. Ingen mistenkelig gjenstand ble funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Berlin-politiet melder på Twitter lørdag kveld at evakueringen gikk rolig for seg før politiet satte i gang søk på Breitscheidplatz og i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche like ved. Også en julekonsert inne i kirken ble avbrutt som følge av hendelsen.

19. desember 2016 ble tolv mennesker drept og over 50 såret i et lastebilangrep på det samme julemarkedet.

Flere tyske medier skrev uten kildehenvisning at to menn var pågrepet i forbindelse med lørdagens politiaksjon, men det var ingen pågripelser.

Senere opplyste politiet at de to mennene hadde tiltrukket seg oppmerksomhet på grunn av måten de oppførte seg på, ifølge nyhetsbyrået DPA. Den tidlige mistanken om at det forelå en arrestordre for én av dem, viste seg å være grunnløs og skal ha skyldtes at navnet hans lignet på navnet til en ettersøkt person.

Rundt 350 politifolk ble satt inn i innsatsen, og politiet sier de reagerte som de gjorde på grunn av julemarkedets historie.