Siktet kvinne i Aarhus-saken løslatt

En 54 år gammel kvinne er siktet for omsorgssvikt i saken med de to etterlatte barna i Aarhus. Hun er i familie med de to, men er ikke barnas mor. Foto: Østjyllands Politi / NTB scanpix
En 54 år gammel kvinne er siktet for omsorgssvikt i saken med de to etterlatte barna i Aarhus. Hun er i familie med de to, men er ikke barnas mor. Foto: Østjyllands Politi / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 54 år gammel afghansk kvinne som er siktet i forbindelse med saken om det forlatte søskenparet i Aarhus, er løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun er siktet for omsorgssvikt i tillegg til å ha etterlatt barna i hjelpeløs tilstand. Politiet ba om varetekt, men i fengslingsmøtet mandag fant retten ikke grunnlag for det.

Kvinnen er i familie med barna, men er ikke barnas mor.

Østjylland-politiet opplyser om løslatelsen i en Twitter-melding.

Den lille jenta antas av politiet å være rundt ett år, mens gutten antas å være to og et halvt år.

Kvinnen ble pågrepet i en leilighet sentralt i Aarhus. Hun er afghansk statsborger med oppholdstillatelse i Danmark.

De to barna ble funnet i 18.30-tida lørdag, nær en busstopp ved travle Park allé. Claus Vitved og Jens Andersen var på vei ut for å spise da de passerte dem og fattet mistanke. Barna er nå overlatt til lokale barnevernsmyndigheter og har det etter forholdene bra, opplyser politiet.

Politiet rykket ut til flere adresser på Jylland i forbindelse med saken. To personer – en mann på 33 og en kvinne på 25 – er «administrativt frihetsberøvet for å sikre deres identitet», heter det fra politiet.