Rouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene

Irans president Hassan Rouhani fastslo i landets nasjonalforsamling at statsbudsjettet er preget av motstand mot de amerikanske sanksjonene. AP / NTB scanpix
Irans president Hassan Rouhani fastslo i landets nasjonalforsamling at statsbudsjettet er preget av motstand mot de amerikanske sanksjonene. AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Irans president Hassan Rouhani fastslo i landets nasjonalforsamling at statsbudsjettet er preget av motstand mot de amerikanske sanksjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Neste år, i likhet med i år, er budsjettet vårt et budsjett som gjør motstand og viser utholdenhet mot sanksjonene, sa Rouhani i en tale i forbindelse med åpningen av nasjonalforsamlingen.

Han fastslo samtidig at budsjettet viser verden at regjeringen klarer å styre landet, særlig med tanke på oljeproduksjon. Rouhani viste også til at budsjettet nyter godt av et russisk lån på fem milliarder dollar.

Presidenten framholdt at USA og Israel ikke klarer å oppnå sitt mål om å svekke Iran gjennom sanksjoner.

Irans finansår begynner 20. mars neste år, som er persisk nyttår. Det internasjonale pengefondet har anslått at økonomien vil krympe betydelig i år, og landet er allerede inne i en dyp økonomisk krise.

Bakgrunnen er blant annet at USA i 2018 gjeninnført harde sanksjoner mot landet, som blant annet var rettet mot oljeindustrien og bankvesenet.

Det brøt nylig ut massive demonstrasjoner mot regjeringen, innledningsvis som følge av misnøye mot prisøkning på drivstoff. Amnesty International mener at minst 208 mennesker ble drept i uroen.

Personvernpolicy