Björk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden

Greta Thunberg kom tirsdag til Lisboa etter å ha krysset Atlanteren med seilbåt for andre gang i år.
Greta Thunberg kom tirsdag til Lisboa etter å ha krysset Atlanteren med seilbåt for andre gang i år. Foto: Pedro Rocha / AP

Den islandske artisten Björk hyller Greta Thunberg og sier at den 16 år gamle klimaaktivisten kommer til å forandre verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

54-åringen var tidligere denne uken innom Norge på sin Cornucopia-turné. Under konsertene spiller artisten av et forhåndsinnspilt videoklipp, hvor Thunberg henvender seg til publikum.

– Jeg spurte om hun ville lese mitt ferdige manifest, men ettersom hun har integritet og er en dyktig taler, så sa hun at hun heller ville skrive sitt eget. Det synes jeg var utmerket, sier Björk.

Thunberg ankom denne uken Lisboa etter å ha seilt over Atlanterhavet fra USA. Fredag deltok hun på den store klimamarsjen i Madrid.

– Det har vært utrolig å følge henne. Hun er helt enestående, og hun er i ferd med å skape en internasjonal bevegelse. Hun kommer til å forandre verden, sier den islandske artisten.

Thunberg: – De hører oss, men handler ikke

Björk, som selv er svært engasjert i miljøet, sier at hun forsøker å reise så mye med tog som mulig når hun nå reiser rundt på turné. I hennes nyeste album «Utopia» fra 2017 sier artisten at hun forsøker å «forestille seg fremtiden når vi har fulgt Parisavtalen og handlet så mye som mulig i møte med den nødssituasjonen som klimakrisen er».

Video: Greta Thunberg til FNs klimakonferanse: – Vi kan ikke vente lenger

Personvernpolicy