Trump avviser at han vil møte til høringer om riksrett

Lederen for justiskomiteen i Representantenes hus fikk fredag et brev fra Det hvite hus hvor det går fram at det er lite trolig at president Donald Trump kommer til å stille på noen av høringen om riksrettssak mot ham. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Lederen for justiskomiteen i Representantenes hus fikk fredag et brev fra Det hvite hus hvor det går fram at det er lite trolig at president Donald Trump kommer til å stille på noen av høringen om riksrettssak mot ham. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I et brev til Kongressen fredag avviser advokatene til Donald Trump at presidenten vil delta i riksrettshøringene mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I brevet som ble sendt til lederen for justiskomiteen i Representantenes hus, Jerrold Nadler, fredag ettermiddag, skriver ikke Trumps advokat Pat Cipollone i klartekst at presidenten ikke vil møte til høringene.

Advokaten bruker derimot sterke ord om prosessen og etterlater et utvetydig inntrykk av at presidenten ikke på noen måte vil bidra til høringene.

– Som du vet er riksrettsundersøkelsen fullstendig uten grunn og bryter med grunnleggende prinsipper for rettferdig behandling, skriver Cipollone til Nadler.

Aktuelt: Trump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger

Han skriver at Demokratene i Kongressen kaster bort tiden med undersøkelsene mot presidenten og de burde avslutte prosessen uten flere høringer.

Justiskomiteen har berammet neste møte i høringene på mandag. Da skal funn fra etterforskningen mot Trump legges fram av medlemmer fra komiteen og av etterretningskomiteen.

Presidenten er beskyldt for å ha holdt tilbake militær støtte til Ukraina fram til den nyvalgte presidenten Volodymyr Zelenskyj gikk med på å starte en etterforskning av sønnen til tidligere visepresident Joe Biden. Biden er én av favorittene til å bli Demokratenes utfordrer mot Donald Trump i neste års valg.

Personvernpolicy