Marineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii

Trafikken sto utenfor hovedportene til Pearl Harbor Naval shipyard etter skytingen ved Pearl Harbor i Honolulu på Hawaii. Basen er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten og ble stengt som følge av skytingen. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix
Trafikken sto utenfor hovedportene til Pearl Harbor Naval shipyard etter skytingen ved Pearl Harbor i Honolulu på Hawaii. Basen er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten og ble stengt som følge av skytingen. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var en militært ansatt i den amerikanske marinen som skjøt og drepte to sivilt ansatte inne på en marinebase på Pearl Harbor på Hawaii. En tredje ble såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytteren begikk selvmord etter at han selv skjøt mot tre personer, opplyser det amerikanske forsvaret natt til torsdag.

Tre personer ble skutt, hvorav to døde av skadene, opplyste kontreadmiral Robert Chadwick på en pressekonferanse.

Tilstanden for den tredje som ble skutt, ble oppgitt til å være stabil.

Skytingen skal ha foregått ved en tørrdokk inne på Pearl Harbor Naval Shipyard som er ett av verftene på Pearl Harbor-basen, som er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten. Området ble stengt av da meldingene om skuddløsning kom ved 14.30-tiden, lokal tid, onsdag ettermiddag.

De ansatte ble varslet over høyttaleranlegget på basen og bedt om å søke ly.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy