Norsk statsborger siktet for drapsforsøk i Sverige:

Vitne: Kvinnen ble slept ned på togsporet

Lund centralstation i Sverige ble mandag kveld åsted for en alvorlig hendelse, da en norsk mann skal ha slept en eldre kvinne ut på sporet foran toget.
Lund centralstation i Sverige ble mandag kveld åsted for en alvorlig hendelse, da en norsk mann skal ha slept en eldre kvinne ut på sporet foran toget. Foto: Wikipedia

En norsk statsborger er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en kvinne ble påkjørt av et tog i Lund i Sverige mandag kveld. Nordmannen har nektet å forklare seg.

En 33 år gammel norsk mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Lund i Sverige.

Politiet rykket mandag kveld ut til togstasjonen på Lund etter meldinger om at en kvinne i 70-årene hadde blitt påkjørt av et tog. På stedet ble nordmannen pågrepet av politiet.

Ifølge et vitne Sydsvenskan har snakket med skal mannen ha grepet tak i kvinnen og slept henne ned på togsporet. Samtidig kom et tog i høy hastighet og kjørte på kvinnen.

Nektet å forklare seg

Politiet vet ikke bakgrunnen for hendelsen.

– Så vidt vi vet er det ingen tilknytning mellom de to personene. Hun fremstår som et tilfeldig offer, sier påtaleansvarlig Henrik Steen i Södra Skåne til ABC Nyheter.

Nordmannen ble avhørt tirsdag ettermiddag, men ABC Nyheter får opplyst at den siktede ikke ønsket å forklare seg.

Det finnes en video som viser forløpet til det politiet mener er et drapsforsøk.

– Jeg har ikke sett den selv, men vi får se hvor bra kvalitet det er på videoen, sier han.

Flere vitner

Flere personer som var vitne til hendelsen har fått tilbud om krisehjelp.

– Det var mange personer på perrongen som så det som skjedde. Flere er avhørt og vi har tro på å komme oss videre i etterforskningen, sier Steen.

Ifølge påtaleansvarlige er det vanlig at retten i Sverige krever en rettspsykiatrisk vurdering for å vurdere siktedes tilregnelighet når uskyldige ofre blir utsatt for alvorlig kriminalitet.

Politiet har innhentet en del bilder fra overvåkingskameraer og var natt til tirsdag på stedet for å sikre bevis.

All togtrafikk forbi Lund ble stanset etter hendelsen mandag kveld, men ble natt til tirsdag gjenåpnet på noen av sporene.

Les også: Spøkelsestog er årsaken til jernbanens signalproblemer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden