New York Times: Giuliani forhandlet om forretningsavtaler i Ukraina

Både USAs president Donald Trumps og hans personlige advokat Rudy Giulianis handlinger i sommer knyttet til den såkalte Ukraina-skandalen er for tiden under lupen i Washington. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix
Både USAs president Donald Trumps og hans personlige advokat Rudy Giulianis handlinger i sommer knyttet til den såkalte Ukraina-skandalen er for tiden under lupen i Washington. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs presidents Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani undersøkte mulighetene for å inngå forretningsavtaler i Ukraina, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Giuliana arbeidet i sommer på vegne av Trump for å forsøke å få Ukraina til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter for korrupsjon.

Samtidig med dette arbeidet skal Giuliani har forhandlet med ukrainske tjenestemenn om ulike forretningsavtaler verdt hundretusenvis av dollar, ifølge dokumenter som avisen har fått tilgang til.

Trumps advokat har gjentatte ganger sagt at han ikke inngikk noen form for forretningsavtaler i Ukraina. Men dokumentene indikerer altså at Giuliani diskuterte finansielle avtaler med medlemmer av den ukrainske regjeringen. Diskusjonene skal ha gått så langt som at minst én arbeidskontrakt av ukjent slag ble signert.

I et ferskt intervju onsdag avviser Giuliani påstandene og hevder at en ukrainsk tjenestemann henvendte seg til ham tidligere i år med forslag om å ansette ham personlig, noe han selv takket nei til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giulianis rolle i den såkalte Ukraina-skandalen er en sentral del av den pågående riksrettsprosessen i USA.

Demokratene mener at Trump brukte to kanaler i forholdet til Ukraina, en offisiell og en privat, ledet av sin advokat Giuliani, noe som i så fall underbygger påstanden om at Trump brukte sin makt til å pleie egne interesser.