Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter

Politiet har innført forbud mot bruk haglammunisjon mot demonstranter i Chile. Over 200 har fått øyeskader etter å ha blitt skutt på med hagl. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
Politiet har innført forbud mot bruk haglammunisjon mot demonstranter i Chile. Over 200 har fått øyeskader etter å ha blitt skutt på med hagl. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 200 demonstranter har fått øyeskader etter å ha blitt skutt på med haglpatroner av politiet i Chile. Nå blir det slutt på bruken av denne ammunisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen fra politiet i Chile kom tirsdag, etter en måned med opptøyer og sammenstøt i det søramerikanske landet.

Politiet hevder haglpatronene er laget av gummi, men Universitetet i Chile har undersøkt ammunisjonen og funnet at den inneholder 20 prosent gummi og 80 prosent silisiumdioksid, bariumsulfat og bly. «Det betyr at kulene er like harde som hjulet på et skateboard», heter det i rapporten.

Politiet forklarer at de har undersøkt partronene og funnet det de kaller avvik i informasjonene de har fått fra selskapet som selger ammunisjonen.

Over 200 personer har fått øyeskader eller mistet synet etter å ha blitt skutt på av politiet.

Ifølge politiet skal haglammunisjonen nå bare brukes på samme måte som skytevåpen, «som et ekstremt tiltak og bare i selvforsvar når det er overhengende fare for liv», uttaler politisjef Mario Roza.

Demonstrasjonene startet 18. oktober på grunn av økning i billettprisen på T-banen i Santiago og utvidet seg raskt til å omfatte krav om utdannings-, helse- og pensjonsreformer og ny grunnlov.

22 personer har blitt drept og over 2.000 er skadd i sammenstøtene.