Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger

En Burger King-kunde saksøker hamburgerkjeden for å steke den plantebaserte Impossible Whopper på samme grill som tradisjonelle burgere. Arkivfoto: Ben Margot / AP / NTB scanpix
En Burger King-kunde saksøker hamburgerkjeden for å steke den plantebaserte Impossible Whopper på samme grill som tradisjonelle burgere. Arkivfoto: Ben Margot / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hamburgerkjeden Burger King saksøkes av en vegansk kunde for å steke deres kjøttfrie burger på samme grill som tradisjonelle burgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunden Phillip Williams sier han kjøpte den plantebaserte burgeren «Impossible Whopper» i en drive-through i Atlanta. Det ville han ikke gjort om han visste at tilberedningen av den kjøttfrie burgeren gjorde at den ble dekket av «kjøtt-biprodukt», skriver nyhetsbyrået Reuters.

Søksmålet ble fremsatt ved en domstol i Miami. Williams krever erstatning for alle amerikanske kunder som har kjøpt en «Impossible Whopper». Han krever også at Burger King skal «avsløre» at den plantebaserte burgeren stekes på de samme grillene som tradisjonelle burgere.

Burger King har nektet å kommentere saken.