Frankrike beklager USAs uttreden fra Parisavtalen

Macron beklager USAs uttrekning fra klimaavtalen fra 2016 og sier dette øker viktigheten av klimasamarbeidet med Kina i stedet. Foto: Frank Augstein/ AP/ NTB scanpix
Macron beklager USAs uttrekning fra klimaavtalen fra 2016 og sier dette øker viktigheten av klimasamarbeidet med Kina i stedet. Foto: Frank Augstein/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron beklager at USA trekker seg ut av klimaavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske presidenten ga en kort uttalelse knyttet til at USA mandag startet den varslede uttrekningen fra Parisavtalen som landet undertegnet i 2016.

– Vi beklager dette, lyder en uttalelse fra den franske presidentens administrasjon natt til tirsdag.

Macron befinner seg på offisiell reise til Kina.

– Dette gjør det fransk-kinesiske partnerskapet om klima og biologisk mangfold enda viktigere, går det videre fram av uttalelsen.

Parisavtalen ble inngått i desember 2015 og er signert av nesten alle verdens land. Den anses som et minimum av hva verden må gjøre for å unngå de mest katastrofale konsekvensene av global oppvarming.

USAs president Donald Trump har vært en iherdig motstander av avtalen. Han har opphevet en rekke reguleringer som skulle beskytte miljøet og begrense den globale oppvarmingen. Han mener at reguleringene hemmer amerikansk næringsliv og gir andre land fordeler.