USA ber Libanon danne ny regjering snarest

Utenriksminister Mike Pompeo ber den politiske ledelsen i Libanon legge til rette for at landet så fort som mulig får på plass en ny regjering. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Utenriksminister Mike Pompeo ber den politiske ledelsen i Libanon legge til rette for at landet så fort som mulig får på plass en ny regjering. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksminister Mike Pompeo ber den politiske ledelsen i Libanon legge til rette for at landet så fort som mulig får på plass en ny regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libanons statsminister Saad Hariri kunngjorde tirsdag at han og regjeringen vil levere sin avskjedssøknad til president Michael Aoun etter 13 dager med masseprotester. Tirsdag kveld reagerer Pompeo på USAs vegne.

– USA oppfordrer Libanons politiske ledere til raskt å legge til rette for dannelsen av en ny regjering som kan bygge et stabilt, framgangsrikt og trygt Libanon som kommer innbyggernes behov i møte, heter det i meldingen fra Pompeo.

49 år gamle Hariris kunngjøring om at han går av ble møtt med jubel blant demonstranter som var samlet i sentrum av hovedstaden Beirut, der titusenvis har demonstrert mot regjeringen siden 17. oktober.

– De fredelige demonstrasjonene og uttrykkene for nasjonal samling de siste 13 dagene har sendt en klar melding. Det libanesiske folket ønsker en effektiv og virksom regjering, økonomisk reform og en slutt på sykelig korrupsjon, sier Pompeo.

USA oppfordrer til at all vold og alle provokasjoner må ta slutt, og Libanons militære og sikkerhetsstyrkes bes ivareta demonstrantenes sikkerhets og rettigheter.

Personvernpolicy