Over 40 omkom i jordskred i Kamerun

Redningsarbeidere bærer bort et av ofrene for jordskredet i Bafoussam tirsdag. Foto: Leclerc Tsakem / AP / NTB scanpix
Redningsarbeidere bærer bort et av ofrene for jordskredet i Bafoussam tirsdag. Foto: Leclerc Tsakem / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 42 mennesker har mistet livet i et jordskred utløst av kraftig regnvær i byen Bafoussam vest i Kamerun, melder statlige medier.

– Letingen pågår. Vi frykter at det er flere døde, sier en høytstående tjenestemann til nyhetsbyrået AFP tirsdag kveld.

Lokale medier viser bilder av redningsmannskaper som desperat leter gjennom jordmassene etter overlevende i byen, som ligger rundt 30 mil nordvest for hovedstaden Yaounde. 42 døde er hittil funnet etter skredet, som gikk natt til tirsdag. Blant dem var fire gravide kvinner, ifølge kamerunsk radio.

En lokal tjenestemann sier skredet ble forårsaket av styrtregn som har skylt nedover landet de siste dagene. Også Den sentralafrikanske republikk og Nigeria er alvorlig rammet av uværet.

Regionens guvernør Awa Fonka Augustine anslår at titalls mennesker fortsatt er fanget i ruinene. De fleste ofrene hadde bygget sine hjem ulovlig på en ås, ifølge guvernøren.

– De lå allerede og sov da katastrofen rammet og hus og jordbruksland ble tatt av ras, sier Augustine.

Kameruns president Paul Biya kondolerer overfor ofrenes familie en TV-sendt melding.

Slike naturkatastrofer er uvanlig i denne delen av Kamerun, men i den engelskspråklige regionen lenger sør er slike skred mindre uvanlig i regntiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært