Kongressen stemmer over veien videre i riksrettsprosessen

Lederen i Representantenes hus i Kongressen varsler en formalisering av riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Lederen i Representantenes hus i Kongressen varsler en formalisering av riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Representantenes hus skal torsdag stemme over en resolusjon som formaliserer veien videre i riksrettsprosessen mot president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resolusjonen vil blant annet åpne for offentlige høringer, opplyser en høytstående kilde i Det demokratiske partiet.

Lederen i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, orienterte mandag sine partifeller i Kongressen om planen, som er et mottrekk mot republikanere som hevder at riksrettsprosessen mot Trump mangler legitimitet.

– Denne resolusjonen etablerer prosedyre for høringer som er åpne for det amerikanske folk. Den trekker opp prosedyrer for å overføre beviser til justiskomiteen som skal vurdere mulige hjemler for riksrett, og den trekker opp hvilke rettigheter presidenten har, skriver Pelosi i sin orientering.

Resolusjonen har gode muligheter for å få flertall, ettersom Demokratene har 228 av totalt 435 representanter i den folkevalgte forsamlingen som allerede har sagt at de støtter en riksrettsprosess.

Fram til nå har alle utspørringer av vitner i den pågående prosessen foregått bak lukkede dører, noe som er én av årsakene til at republikanere har kritisert etterforskningen for å være taushetsbelagt og mangle legitimitet.