Tidenes første kvinnelig borgermester i Bogota

Claudia Lopez ble valgt til borgermester i Bogota for Den grønne alliansen, med noen prosentpoengs forsprang. Det er en historisk seier i hovedstaden, som får sin første kvinnelige borgermester. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix
Claudia Lopez ble valgt til borgermester i Bogota for Den grønne alliansen, med noen prosentpoengs forsprang. Det er en historisk seier i hovedstaden, som får sin første kvinnelige borgermester. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Claudia Lopez er blitt et symbol på kampen mot korrupsjon i Colombia. Søndag ble hun den første kvinnelige borgermesteren i landets hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lopez er åpent lesbisk og plassert på venstresiden i det politiske landskapet. Da nesten alle stemmene var talt opp, lå 49-åringen an til å få 35,2 prosents oppslutning ved valget. Liberaleren Carlos Fernando Galan ser ut til å få 32,5 prosent.

– Ikke bare vant vi, dette endrer historiens gang, skrev Lopez på Twitter da seieren var i boks.

Personvernpolicy