Forbud mot å publisere opplysninger om politiet i Hongkong

Hongkong har innført et forbud mot å spre opplysninger om politibetjenter og familiene deres. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Hongkong har innført et forbud mot å spre opplysninger om politibetjenter og familiene deres. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En domstol i Hongkong har innført forbud mot å publisere personopplysninger om politifolk og deres familier, inkludert bilder.

Forbudet er et forsøk på å stoppe såkalt «doxxing» fra demonstrantene. Doxxing går ut på å finne og publisere privat informasjon som kan identifisere personer eller organisasjoner.

Det midlertidige forføyningen blir kritisert for å favne bredt og for å ytterligere beskytte identiteten til politibetjenter som støter sammen med dem som demonstrerer for demokratiske rettigheter.

Den delvis selvstyrte kinesiske byen har vært preget av protester og opptøyer i nesten fem måneder. Det har ført til voldelige kamper mellom politi og demonstranter.

Myndighetene sier mange av politibetjentene har fått personlige detaljer lekket på nettet, og familiemedlemmene deres er trakassert på grunn av det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært