Tusk anbefaler EU-landene om å godta britenes anmodning om brexit-utsettelse

EU-president Donald Tusk fotografert under EU-toppmøtet i Brussel torsdag, der stats- og regjeringssjefene ga grønt lys til den reviderte utmeldingsavtalen med Storbritannia.
EU-president Donald Tusk fotografert under EU-toppmøtet i Brussel torsdag, der stats- og regjeringssjefene ga grønt lys til den reviderte utmeldingsavtalen med Storbritannia. Foto: Olivier Matthys / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-president Donald Tusk sier han vil anbefale EU-landene om å godta Storbritannias forespørsel om utsettelse av datoen for brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter statsminister Boris Johnsons beslutning om å ta en pause i prosessen med å ratifisere utmeldingsavtalen, og for å unngå en «no deal» brexit, vil jeg anbefale EU27 å godta Storbritannias anmodning om forlengelse, skriver Tusk på Twitter.

Det britiske Parlamentet stemte tirsdag kveld for Boris Johnsons brexitavtale, men mot statsministerens tidsplan for prosessen. Dermed går det mot enda en brexitutsettelse.

Johnson selv sa han var fornøyd med seieren i den første avstemningen, men beklager nederlaget i den andre. Han sier han nå setter brexitprosessen på pause til han har snakket med EU-lederne.

Bakgrunn: Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen