Trump vil DNA-teste alle asylsøkere

President Donald Trump vil ta DNA-prøve av alle asylsøkere og migranter som kommer til USA. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump vil ta DNA-prøve av alle asylsøkere og migranter som kommer til USA. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump vil ta DNA-prøve av alle asylsøkere og migranter som kommer til USA og registrere dem i en omfattende FBI-database.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI-basen vil være tilgjengelig for amerikansk politi som etterforsker forbrytelser, opplyser justisdepartementet i Washington.

Kravet om DNA-prøve vil ikke gjelde dem som har fått opphold eller de som tar seg lovlig inn i USA. Barn under 14 år vil også bli unntatt, opplyser kilder i departementet.

Myndighetene har ikke offisielt kunngjort den nye politikken, og enkelte detaljer er fortsatt uklare. Det er heller ikke kjent når den obligatoriske DNA-testingen trer i kraft.

Borgerrettighetsgrupper misliker sterkt at det skal tas og lagres DNA-prøver av personer som ikke nødvendigvis har gjort noe galt og kommer trolig til å gå rettens vei for å prøve å stanse det nye tiltaket.

Justisdepartementet håper på sin side at tiltaket vil virke avskrekkende og bremse ulovlig immigrasjon til USA.

Trump-administrasjonen håper også at obligatorisk DNA-testing av asylsøkere og migranter vil bidra til oppklaring av flere forbrytelser i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har gjentatte ganger anklaget migranter for å være mer kriminelle enn andre, noe forskning ikke støtter opp under.

En undersøkelse gjengitt i tidsskriftet Criminology i fjor viste blant annet at delstatene med høyest andel migranter i årene 1990 til 2014 opplevde mindre kriminalitet enn andre amerikanske delstater.