Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak

Hydro opplyser i en børsmelding fredag kveld at i en sivil sak har en domstol i Belém i Brasil besluttet å heve forbudet på det nyeste slamdeponiet ved aluminiumsraffineriet Alunorte. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Hydro opplyser i en børsmelding fredag kveld at i en sivil sak har en domstol i Belém i Brasil besluttet å heve forbudet på det nyeste slamdeponiet ved aluminiumsraffineriet Alunorte. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol i Brasil har i en sivil sak hevet Hydros forbud mot å bruke det nyeste slamdeponiet ved aluminiumsraffineriet Alunorte. Straffesaken er ikke avgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den føderale domstolen i Belém har fjernet forbudet mot det nye slamdeponiet DRS2 i den sivilrettslige prosessen, skriver Hydro i en børsmelding fredag kveld.

Forbudet fra den samme domstolen i straffesaken gjelder fortsatt, men det er ventet at avgjørelsen i den sivile saken vil gjøres gjeldende i straffesaken innen kort tid, opplyser selskapet.

Alunorte vil fortsette å bruke det gamle slamdeponiet DRS1 fram til forbudet mot til DRS2 er hevet.

Beslutningen til domstolen kommer etter at Hydro og påtalemyndigheten i Brasil ba om å heve forbudet i en felles anmodning 30. august.

– Dette er et viktig steg mot å gjenoppta installasjons- og igangsettingsaktivitetene ved DRS2, sier John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauksitt & Alumina, i en pressemelding.

Hydro ble nektet å bruke deponiet 1. mars i fjor og Alunorte-fabrikken måtte fram til mai i år holdes på 50 prosent kapasitet etter at kraftig uvær i februar 2018 førte til anklager om at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann.

– Interne og eksterne undersøkelser, herunder undersøkelser utført av myndighetene, har bekreftet at det ikke var overløp fra Alunortes deponi for bauksittrester eller skadelige utslipp som følge av regnfallet i februar 2018, heter det i børsmeldingen.