Drapssiktet nordmann i dekning i Thailand: – Føler seg truet på livet

Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud.
Den norske drapssiktede mannen i 50-årene fotografert i et hotellbasseng i Phuket etter at han var løslatt fra fengsel med utreiseforbud. Foto: Backgrid UK / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er utsatt for trusler etter fremstilling i britiske medier, forteller advokaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har sett fram til å møte i retten for å fortelle sin side av saken, forteller advokat Sulman Hussain til ABC Nyheter. Sulman representerer den norske 54-åringen som har erkjent å ha tatt livet av en 30 år gammel britisk statsborger i Phuket, Thailand.

Nordmannens advokat Sulman Hussain forteller at 54-åringen følte at hans liv var i fare.
Nordmannens advokat Sulman Hussain forteller at 54-åringen følte at hans liv var i fare.

De to mennene skal ha kommet i basketak etter at den avdøde klaget på støy fra nordmannens rom. Ifølge lokale medier skal nordmannen ha forskanset seg på britens hotellrom, hvor han ble angrepet og stukket med en kniv. Nordmannen skal da ha tatt grep om britens hals og holdt lenge. Noe som medførte at den 30 år gamle briten døde.

– Min klient følte at hans liv var i fare, og at hans reaksjon på knivstikkingen var nødvendig for å ikke selv bli drept.

Nordmannen innrømmer dette forholdet.

Les også : Drapssiktet nordmann på rømmen vil betale blodpenger

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Føler seg truet

Tidligere er det kjent at 54-åringen ikke møtte til høring i retten, som en del av kausjonsavtalen. Nå viser det seg at han også er etterlyst gjennom Interpol da det lokale politiet i Phuket ikke vet hvor han befinner seg.

– Dette er ikke min klient orientert om, sier advokaten.

Han forklarer at som følge av omtalen av i britiske medier, og måten hans klient er fremstilt på, er nordmannen blitt gjenstand for trusler fra både britiske og thailandske statsborgere.

Bakgrunn: Nordmann siktet for vold med døden til følge, er etterlyst i Thailand

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har vært i dialog med lokalt politi som ikke kan garantere for min klients sikkerhet, og han har derfor søkt dekning. Dette har for ham vært ferieturen som forvandlet seg til et mareritt.

Vil gjøre opp for seg

Advokaten jobber med å opprettholde en god dialog med de lokale politimyndighetene, og dersom de kan garantere for klientens sikkerhet, vil nordmannen møte i retten for å vitne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig forsøker advokaten å etablere dialog med fornærmedes familie. I henhold til thailandsk straffelov kan fornærmedes familie kompenseres for deres tap med økonomiske midler, mot at saken mot siktede henlegges.

– Vi har forsøkt å etablere kontakt, men har så langt ikke lyktes med dette.

Advokaten forteller at han sist var i kontakt med sin klient for en uke siden, og at han da befant seg i Phuket.