50 migranter reddet av Ocean Viking

Migranter på en lite sjødyktig gummibåt venter på å bli reddet av folk fra Ocean Viking i Middelhavet utenfor kysten av Libya søndag. Foto: Renata Brito / AP / NTB scanpix
Migranter på en lite sjødyktig gummibåt venter på å bli reddet av folk fra Ocean Viking i Middelhavet utenfor kysten av Libya søndag. Foto: Renata Brito / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

50 mennesker er reddet fra havsnød av Ocean Viking i Middelahavet utenfor kysten av Libya. Blant dem er det tolv mindreårige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsaksjonen tok nesten tre timer, og migrantene ble reddet fra en gummibåt i havsnød i internasjonalt farvann, 14 nautiske mil fra Libya, sier Leger Uten Grenser på Twitter.

En av de skipbrudne var en gravid kvinne, og alle er trygt om bord på Ocean Viking, som drives av Leger Uten Grenser og fransk-tyske SOS Méditerranée.

Alle de 50 er fra Afrika sør for Sahara, ifølge en AP-journalist som er om bord på det norsk-registrerte skipet.

Libyske myndigheter svarte ikke på gjentatte forsøk fra skipet på å ta kontakt, mens italienske og maltesiske myndigheter på sin side respnderte med å si at skipet må forholde seg til Libya.