Trump bygger Mexico-mur med Pentagon-midler

På dette bildet fra 23. august jobber byggearbeidere med en seksjon av muren til Donald Trump som skal plasseres ved grensa Santa Teresa i New Mexico. Byggearbeidet betalt med midler fra Pentagon begynte i Yuma i Arizona umiddelbart etter at midler var frigitt av Pentagon. Arkivfoto: Cedar Attanasio / AP / NTB scanpix
På dette bildet fra 23. august jobber byggearbeidere med en seksjon av muren til Donald Trump som skal plasseres ved grensa Santa Teresa i New Mexico. Byggearbeidet betalt med midler fra Pentagon begynte i Yuma i Arizona umiddelbart etter at midler var frigitt av Pentagon. Arkivfoto: Cedar Attanasio / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byggingen av en ni meter høy stålkonstruksjon ved Mexico-grensa er i gang i Yuma i Arizona. Arbeidet begynte da Pentagon friga penger til Trumps murprosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte muren langs Colorado River, som egentlig blir mer et gjerde, er det første av prosjektene som starter med penger fra forsvarsbudsjettet. Det foreligger få detaljer, utover at det er snakk om en ni meter høy stålkonstruksjon langs 8 kilometer av grensa. Denne delen av grensa skal i år ha hatt en stor økning av familier som migrerer til USA.

President Donald Trump har kjempet en lang kamp for å få midler til sin lenge lovede mur. Tirsdag ble det klart at Pentagon har godkjent bruk av 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til bygging.

Ifølge talspersoner fra departementet og et brev fra Esper til Senatets forsvarskomité, skal pengene fra forsvarets pott dekke 11 prosjekter. Det skal bli til drøyt 281 kilometer med mur eller annen form for stengsler.