EU-kilde skeptisk til Johnsons plan om ny avtale

Artikkelen fortsetter under annonsen

En høyt plassert EU-kilde nærmest avviser at det vil være mulig for Boris Johnson å forhandle fram en ny brexitavtale under EU-toppmøtet i midten av oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-tjenestemenn har hatt møter med en britisk delegasjon om brexit, men gjentok onsdag at britene ikke har kommet med noe nytt som har overbevist dem om å gjenåpne brexitforhandlingene.

En høyt plassert kilde slår også i stor grad beina vekk under ideen om at Johnson kan forhandle fram en ny avtale når EU-landenes ledere samles til toppmøte 17. og 18. oktober.

– Lederne har aldri forhandlet direkte med den britiske statsministeren om brexit. I tråd med traktaten er ikke Storbritannia engang til stede når de øvrige 27 lederne diskuterer brexit, sier kilden til nyhetsbyrået AFP og fortsetter:

– Å anta at det i løpet av noen få dager skal være mulig å legge fram et nytt forslag, forhandle om det og få toppmøtets godkjentstempel og så få det ratifisert i EU-parlamentet og det britiske Parlamentet innen utgangen av måneden er i beste fall en ganske heroisk antakelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens London er midt i et politisk kaos, har statsministeren antydet at han kan bruke toppmøtet i Brussel til å jobbe for en ny eller revidert utmeldingsavtale.

EU-kommisjonen, som forhandler med britene på veien av unionen, sa onsdag at Storbritannia fortsatt ikke har kommet med noe alternativ til den såkalte backstop-løsningen for irskegrensen. Johnson mener løsningen er uakseptabel og må fjernes fra brexitavtalen.