Israel svarer på Hizbollah-angrep

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah taler via videolink til tilhengere i en Beirut-forstad lørdag. Søndag ble det skutt flere missiler fra Libanon mot israelske mål. Foto: AP / NTB scanpix
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah taler via videolink til tilhengere i en Beirut-forstad lørdag. Søndag ble det skutt flere missiler fra Libanon mot israelske mål. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykten øker for en opptrapping av konflikten mellom Israel og Hizbollah etter at det søndag ble skutt flere missiler fra Libanon mot israelske militærmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hizbollah hevder å ha ødelagt en israelsk stridsvogn og drept israelske soldater i missilangrepet.

Det israelske forsvaret bekrefter at det ble skutt flere missiler fra Libanon mot en israelsk militærbase og militærkjøretøy, men de kommenterer ikke påstanden om at soldater er drept.

– Flere treff kan bekreftes, og vi svarer med ild mot kilden til ilden og mot mål sør i Libanon, heter det i en uttalelse fra det israelske militæret.

Israel har bedt israelere som bor i en avstand på fire kilometer eller nærmere, om å holde seg innendørs og forberede seg på å søke dekning i bomberom.

Spenningen har økt de siste dagene mellom Israel og erkefienden Hizbollah, som støttes av Iran.

Lørdag kunngjorde Hizbollah-leder Hassan Nasrallah at de ville hevne det israelske droneangrepet mot bevegelsens hovedkvarter i Libanons hovedstad Beirut forrige helg.

Onsdag opplyste den libanesiske hæren at den hadde skutt mot tre israelske droner som var i libanesisk luftrom.