Israel svarer med luftangrep etter raketter avfyrt fra Gaza

Israel sier de har utført flere luftangrep mot militære mål i Gaza etter at tre raketter ble avfyrt fra området søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det israelske forsvaret var en av målene kontoret til en kommandør i Hamas nord på Gazastripen. Det er ikke meldt om noen dødsfall.

Luftangrepene finner sted kort tid etter det israelske militæret meldte om prosjektilene som er avfyrt fra Gaza. To av rakettene ble stanset av Israels luftvernsystem. De sier ingenting om hva som skjedde med raketten som ikke ble skutt ned.

Rakettene ble skutt opp etter at Israel iverksatte flyangrep i Syria mot det som hevdes å ha vært iranske droner som ble gjort klar for et angrep på Israel. To droner som kan ha vært israelske, falt også ned i Libanon søndag.

Det er ikke klart hvem som står bak de tre rakettene. Militante palestinere har de siste dagene trappet opp angrepene i frustrasjon over den israelsk-egyptiske blokaden av Gaza som aldri ser ut til å ta slutt.

Det er imidlertid ikke sikkert at Hamas står bak. Også Iran-støttede militante på Gazastripen har raketter, og søndagens angrep kan ha vært en gjengjeldelse for angrepene i Syria.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden