Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall

<p>Politiets bilde av Jeffrey Epstein som døde i fengsel. Foto: New York State Sex Offender Registry via AP / NTB scanpix</p>
Politiets bilde av Jeffrey Epstein som døde i fengsel. Foto: New York State Sex Offender Registry via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Direktøren for det føderale fengselsvesenet i USA har fått sparken av justisminister William Barr etter at milliardæren Jeffrey Epstein ble funnet død på cella.

Hugh Hurwitz fikk mandag beskjed om å forlate stillingen som direktør for det amerikanske føderale fengselsvesenet, Bureau of Prisons (BOP), skriver Washington Post. Han erstattes av Kathleen Hawk Sawyer, som var BOP-direktør fra 1992 til 2003.

Årsaken til at Hurwitz måtte gå av er fortsatt ikke kjent, og justisminister Barr nevnte ikke Jeffrey Epstein med ett ord da han kunngjorde sjefsbyttet. Men avgangen skjer i kjølvannet av at den overgrepssiktede milliardæren ble funnet død på cellen sin 10. august. Ifølge de rettsmedisinske undersøkelsene tok han sitt eget liv.

Både justisminister Barr samt en rekke amerikanske medier har kritisert BOP og fengselet der Epstein satt for å ha hatt for dårlig oppsyn med ham.

Les også:

Prins Andrew avviser overgrepsanklager

Epstein tok livet sitt, konkluderer rettsmedisinere

Epstein hadde bilde av Bill Clinton i kjole hengende i leiligheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden