Nye protester i Hongkong

Demonstrasjonene fortsetter i Hongkong, der det lørdag kom til kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter. (bildet). Foto: AP / NTB scanpix
Demonstrasjonene fortsetter i Hongkong, der det lørdag kom til kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter. (bildet). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Hongkong brukte for andre dag på rad tåregass mot tusenvis av demonstranter, som okkuperte en av byens hovedgater, nær politiets hovedkvarter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene, mange av dem kledd i svart og iført gule hjelmer, skulle etter planen gå gjennom det historiske Sheung Wan-distriktet, som er populært blant turister, men politiet avslo søknaden.

Tusener av demonstranter samlet seg da i en park og la deretter av gårde langs en av Hongkongs hovedgater i retning politihovedkvarteret og et butikkstrøk.

Flere steder kom det til sammenstøt med politiet, som brukte tåregass mot demonstrantene, som bygde barrikader.

Lørdag ble minst ni mennesker skadd da politiet tok i bruk tåregass og gummikuler mot tusenvis av demonstranter i Hongkong.

Hongkong har vært preget av massive protester siden juni, og millioner av innbyggere har demonstrert fredelig mot den Beijing-vennlige regjeringen.

Demonstrasjonene rettet seg først mot et omstridt lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina. Lovforslaget ble til slutt trukket, men demonstrasjonene mot myndighetene har fortsatt.

Den tidligere britiske kolonien Hongkong har hatt delvis selvstyre siden territoriet ble tilbakeført til Kina i 1997.

Les også: Demonstranter møtt med gummikuler i Hongkong