Slange tatt på fersken da den spiste hudskiftende insekt

Slangen, av arten copperhead og tilhørende hoggormfamilien, slukte i seg en sikade idet insektet var i ferd med sitt hudskifte. Foto: Charlton McDaniel via AP / NTB scanpix
Slangen, av arten copperhead og tilhørende hoggormfamilien, slukte i seg en sikade idet insektet var i ferd med sitt hudskifte. Foto: Charlton McDaniel via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En giftig slange som er i ferd med å sluke et insekt idet det skiftet hud, er foreviget takket være en amatørfotograf på rett sted til rett tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charlton McDaniel var på kajakktur i månelyset i nasjonalparken Ozark i delstaten Arkansas da han 17. juli fikk øye på et plantesugende insekt av arten sikade. Sikaden var da akkurat i ferd med hudskifte.

42-åringen observerte også en copperhead-slange som dukket opp. Han skremte vekk slangen to ganger og gikk deretter tilbake til bilen. Da han kom tilbake på nytt, hadde slangen tatt insektet.

Copperhead-slangen, som tilhører hoggormfamilien, ble oppmerksom på McDaniels tilstedeværelse, gjorde seg ferdig med å svelge unna sikaden, og stakk av fra stedet.

McDaniel sier til AP at han var fascinert og fengslet over å ha sett en slange spise en sikade som var midt i hudskiftet i skumringen.

Personvernpolicy