Carl Bildt beskylder Trump for gjørmebryting

A$AP Rocky var 30. juni innblandet i et slagsmål i Stockholm. Han sitter nå varetektsfengslet tiltalt for vold. Saken er ventet å komme for retten tirsdag neste uke. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix
A$AP Rocky var 30. juni innblandet i et slagsmål i Stockholm. Han sitter nå varetektsfengslet tiltalt for vold. Saken er ventet å komme for retten tirsdag neste uke. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Carl Bildt mener det er uhørt at Donald Trump blander seg inn i svensk rettsvesens siktelse mot rapstjernen A$AP og mener han bedriver verbal gjørmebryting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildt, Sveriges tidligere statsminister, understreker at loven er lik for alle og at den forvaltes av et uavhengig rettsvesen.

– Slik er det i USA, og det er definitivt slik i Sverige. Politisk innblanding i prosessen er helt over grensen! Er det klart? skriver Bildt på Twitter.

– Hvis Donald Trump forsøker å hindre rettens gang i sitt eget land, vil han få store problemer med selve prinsippene i den amerikanske grunnloven, skriver han videre.

Les også: Trump: – Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven

– Gjørmebryting

Bildt mener det er bra at den svenske regjeringen avviser å kommentere Trumps utspill.

– Jeg synes det er riktig av regjeringen å ikke gi seg inn på gjørmebryting med Trump. Det er hans element og skal ikke være Sveriges, sier han til Aftonbladet.

Trumps Sverige-kritikk ble sendt ut på Twitter torsdag, samme dag som det ble klart at A$AP Rocky blir tiltalt for vold etter et slagsmål i Stockholm for snart fire uker siden.

– Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av A$AP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skriver presidenten.

– Ingen flere svarte stemmer

Trump har tidligere ringt Löfven i et forsøk på å få ham til å gripe inn i saken mot den amerikanske stjernen, som har måttet avlyse flere konserter på grunn av varetektsfengslingen.

Også i USA har Trumps siste utspill vakt sterke reaksjoner. Noen roser ham for å stå opp for amerikanere, mens andre anklager ham for å fiske afroamerikanske stemmer før neste års presidentvalg.

– Du bryr deg ikke om A$AP Rocky eller noen annen svart person i Amerika eller noe annet sted i verden. Dette er politikk, skriver biskopen Talbert Swan, som i USA er en kjent aktivist for afroamerikaneres rettigheter.

– Du kommer ikke til å få noen flere svarte stemmer på grunn av denne galskapen. Du mislykkes. Sverige ba deg dra til helvete, skriver han videre i en Twitter-melding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden