Hongkong-demonstrasjonene fortsetter tross lovnader fra Carrie Lam

Demonstranter i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Demonstranter i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Demonstrasjonene i Hongkong vil fortsette, til tross for at leder Carrie Lam sa at hun ville legge den omstridte utleveringsloven død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talskvinne Bonnie Leung for protestbevegelsen Civil Human Rights Front sier at gruppen vil fortsette å avholde demonstrasjoner og protester om ikke Lam og hennes regjering innfrir deres krav.

Bonnie Leung mener det er hyklersk av Lam å hevde at hun har møtt demonstrantenes krav, uten å ha snakket med dem direkte.

Ingen planer om ny lovprosess

Det skjer like etter at Lam på en pressekonferanse tirsdag morgen lokal tid sa at arbeidet med loven hadde vært «fullstendig mislykket», og at hun ikke ville forsøke å få den igjennom allikevel.

– Det er fortsatt mange som tviler på regjeringens oppriktighet og som frykter at regjeringen vil starte prosessen igjen. Jeg kan slå fast her og nå at det ikke finnes slike planer, sa Lam.

Krever Lams avgang

Studentleder Joshua Wong i den såkalte paraplybevegelsen sier imidlertid at utspillet fra Lam kun var et forsøk på å føre utenlandske medier bak lyset.

– Lovforslaget er fortsatt å finne i lovprogrammet fram til juli neste år. Den eneste måten Lam kan «drepe» lovforslaget på, er å bruke artikkel 64 for å formelt trekke tilbake loven. Denne prosessen ignorerte hun fullstendig i sin tale. Hun beviser igjen at hun er en løgner, skriver Wong på Twitter.

Demonstrantene krever ifølge Bloomberg en fullstendig tilbaketrekking av utleveringsloven, en tilbaketrekking av uttalelsen som omtaler demonstrasjonene som opptøyer, at alle pågrepne demonstranter blir løslatt, en uavhengig granskning av politiets handlinger under demonstrasjonene og at Carrie Lam trekker seg som leder for Hongkong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden