Huawei saksøker USA over beslaglagt teleutstyr

Det kinesiske teleselskapet Huawei saksøkte fredag amerikanske myndigheter i en tvist over om selskapet har brutt amerikanske restriksjoner eller ikke. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB SCANPIX
Det kinesiske teleselskapet Huawei saksøkte fredag amerikanske myndigheter i en tvist over om selskapet har brutt amerikanske restriksjoner eller ikke. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kinesiske teleselskapet Huawei saksøkte fredag USAs handelsdepartement for å få utlevert teleutstyr som er blitt beslaglagt av myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I søksmålet argumenterer Huawei for at utstyr som sendes til selskapets avdeling i USA og tilbake til Kina ikke innebærer et brudd på handelsrestriksjonene de er pålagt av amerikanske myndigheter, skriver nyhetsbyrået Reuters.

USA mener Huaweis produkter kan bli brukt av kinesiske myndigheter til spionasje og at de derfor utgjør en trussel mot rikets sikkerhet. Teleprodusenten har hele tiden benektet dette.

I det aktuelle søksmålet sier Huawei at de sendte det aktuelle utstyret, en dataserver og en ethernetbryter, fra Kina til sitt eget testlaboratorium i California. Etter at prøvene var utført ble utstyret sendt tilbake til Kina. Huawei mener derfor at det ikke var noe behov for å søke om noen form for lisens. Da utstyret var på vein tilbake til Kina ble det imidlertid beslaglagt i Alaska og befinner seg fremdeles der.

I det aktuelle tilfellet ber de USA enten heve beslaget av utstyret eller bestemme seg for om det ble sendt i brudd med bestemmelsene. Amerikanske myndigheter har ikke gitt noe svar i saken.