Tåregass mot demonstranter utenfor Georgias nasjonalforsamling

Demonstranter samlet seg foran nasjonalforsamlingen i Georgia torsdag. De forsøkte å ta seg inn i bygningen og krever regjeringens avgang etter at en russisk parlamentariker var på besøk. Foto: Roxana Tanasachi / AP / NTB scanpix
Demonstranter samlet seg foran nasjonalforsamlingen i Georgia torsdag. De forsøkte å ta seg inn i bygningen og krever regjeringens avgang etter at en russisk parlamentariker var på besøk. Foto: Roxana Tanasachi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bruker tåregass mot en stor gruppe demonstranter i Georgias hovedstad. De har forsøkt å storme nasjonalforsamlingen og krever at regjeringen går av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er gjort minst to forsøk på å ta seg inn i nasjonalforsamlingen, ifølge AP. Noen demonstranter bærer skjold de har tatt fra politiet, og torsdag kveld ser det ikke ut til at tåregassen får folkemengden til å besinne seg.

Mer enn 10.000 personer demonstrerer i byen etter at den russiske parlamentarikeren Sergeij Gavrilov holdt en tale i den georgiske nasjonalforsamlingen. Han er i landet som deltaker på et internasjonalt forum for ortodokst kristne land.

Den russiske politikerens opptreden i det markert provestlige landet har vekket reaksjoner. Georgia tapte i 2008 en kort, men blodig krig med Russland om utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Bilder i sosiale medier viser en kaotisk situasjon med en stor folkemengde på stedet.