Etterforsker Linköping-eksplosjon i sammenheng med annen eksplosjon

Se video fra politiets pressekonferanse tirsdag.

Svensk politi undersøker om det er sammenheng mellom fredagens eksplosjon i Linköping og en annen mulig eksplosjon 5. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært et intensivt etterforskningsarbeid. Vi har holdt 300 avhør og mottatt rundt 100 tips, sier etterforskningsleder Daniel Axelsson på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Voldsom eksplosjon

Eksplosjonen i et boligstrøk i Linköping fredag er blant de største i Sverige på 20 år. Boligblokken i sentrum av Linköping fikk store skader på fasaden i den kraftige eksplosjonen. Smellet kunne høres på flere mils avstand.

Spaningsleder John Skoog opplyser at politiet fremdeles jobber med å sikre åstedet, og at det pågår et omfattende arbeid med å sikre overvåkingsbilder fra området.

Politiet har avhørt en del av menneskene som bor i leilighetene, og forteller at de har fått flere opplysninger som er interessante, men kan ikke gå ut med hva som har kommet fram.

– Eksplosjonen har skjedd i sykkelhuset på Ådalagatan 1, sier Skoog.

Bakgrunn: Kraftig eksplosjon i Linköping: – Det er som en krigssone

Settes i sammenheng med mulig eksplosjon

Spaningslederen forteller også at politiet undersøker om det finnes en sammenheng mellom fredagens eksplosjon i Linköping og en mulig annen eksplosjon 5. juni.

– Vi ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha observert en eksplosjon som skjedde rundt klokka 18.00 den 5. juni på Braskens bro, sier Skoog, som ikke vil gå nærmere inn på hvor stor denne eksplosjonen var.

Lørdag kveld meldte flere svenske medier at målet for eksplosjonen fredag var en 29 år gammel mann som er medlem av MC-klubben No Surrender. Men dette har klubbens leder Geofrey Kitutu avvist.

Politiet opplyser at de ikke vet hvem som står bak eksplosjonen fredag.

Personvernpolicy