Valg avlyst i Albania etter demonstrasjoner

Voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Tirana i Albania. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB scanpix
Voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Tirana i Albania. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Albanias president Ilir Meta har avlyst lokalvalget i landet som følge av store demonstrasjoner og politiske spenninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De faktiske omstendighetene gir oss ikke de nødvendige betingelsene for et ekte, demokratisk, representativt og inkluderende valg, sier han. Det avlyste valget skulle holdes 30. juni.

Tusenvis av opposisjonsvennlige albanere demonstrerte lørdag. Det var på forhånd ventet at det kunne komme til voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstrantene. Da mørket falt, fløt tåregassen gjennom gatene og blandet seg med røyken fra nødbluss som demonstrantene fyrte av.

Urolighetene har vart siden desember, noe som har ført til en rekke skadde og pågrepne demonstranter. Opposisjonen, som sentrum-høyre-partiet Demokratisk parti står i spissen får, har beskyldt regjeringen for å ha forbindelser til organisert kriminalitet, samt valgfusk. Regjeringen har tilbakevist anklagene.