Omfattende etterforskning etter eksplosjonen i Linköping

<p>Fredag var det en kraftig eksplosjon i svenske Linköping hvor flere personer ble skadet.</p>
Fredag var det en kraftig eksplosjon i svenske Linköping hvor flere personer ble skadet. Foto: Jeppe Gustafsson/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Eksplosjonen i et boligstrøk i Linköping er en av de største i Sverige på 20 år. Etterforskningen er omfattende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi ber fortsatt om tips etter at det fredag eksploderte ved en boligblokk i sentrum av byen. Smellet kunne høres på flere mils avstand. Politiet ønsker først og fremst tips om plassen der det er mistanke om at noen plasserte en sprengladning.

Politiet ønsker å finne ut når sprengstoffet eventuelt ble utplassert.

– Det er helt utrolig at ingen ble alvorlig skadd, sier politiets pressetalsperson, Björn Öberg.

Forsterkninger

Lørdag morgen fikk politiet i Linköping forsterkninger fra Nationella operative avdelningen (Noa), og en omfattende etterforskning er nå innledet.

– Det er et digert arbeid å se på alle spor og tips vi har fått, det blir en stor etterforskning, sier Öberg.

Ingen er foreløpig pågrepet, og politiet arbeider bredt. I flere medier har det kommet opplysninger om at en kriminelt belastet mann som bodde i bygningen, kan ha vært målet, men dette er ikke bekreftet av politiet. Aftonbladet har fått opplysninger om at hendelsen var knyttet til en MC-gjeng.

Cirka 20 personer ble lettere skadd, og tre personer med splint- og sårskader ble fraktet til sykehus i ambulanse. En av dem oppgis å være en mann i 70-årene.

Evakuert

I løpet av lørdagsmorgenen har politiet fjernet noen av sperringene rundt stedene som ble mest skadd. Men beboerne i bygningen som ble mest ødelagt, er fortsatt evakuert. Flere vinduer ble blåst ut. Over 100 leiligheter ble skadd i eksplosjonen fredag morgen.

Eksplosjonen ser ut til å ha skjedd rett utenfor en av bygårdene.

Det har ennå ikke kommet noen resultater fra de tekniske undersøkelsene, men forskningssjef Henric Östmark fra Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, sier til Aftonbladet at sprengladningen må ha vært større enn en håndgranat.

Han sier også at dette er en av de største eksplosjonene i Sverige de siste 20 årene når man ser på skadeomfanget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden