Børsoppgang etter hint om mulig rentekutt i USA

Sentralbanksjef Jerome Powell uttalte seg tirsdag om verdenshandelen og antydet at forverrede handelskonflikter kan gjøre det nødvendig med tiltak for å styrke økonomien. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
Sentralbanksjef Jerome Powell uttalte seg tirsdag om verdenshandelen og antydet at forverrede handelskonflikter kan gjøre det nødvendig med tiltak for å styrke økonomien. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York-børsene steg over 2 prosent tirsdag etter at USAs sentralbank antydet at renta kan kuttes hvis handelskonflikter svekker økonomien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Dow Jones-indeksen og den bredere indeksen S&P 500 gikk opp 2,1 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg hele 2,7 prosent til 7.527,12 poeng.

En viktig årsak til oppgangen er etter alt å dømme uttalelser fra sentralbanksjef Jerome Powell om verdenshandelen og handelskonflikter.

– Vi følger nøye med på implikasjonene som disse utviklingstrekkene har for USAs økonomiske utsikter. Som alltid vil vi agere på formålstjenlig vis for å opprettholde veksten, sa han tirsdag.

Uttalelsen ble tolket som at Powell er blitt mer åpen for muligheten for at det kan bli nødvendig å senke renta som følge av handelskonfliktene igangsatt av president Donald Trump.