Børsoppgang etter hint om mulig rentekutt i USA

Sentralbanksjef Jerome Powell uttalte seg tirsdag om verdenshandelen og antydet at forverrede handelskonflikter kan gjøre det nødvendig med tiltak for å styrke økonomien. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
Sentralbanksjef Jerome Powell uttalte seg tirsdag om verdenshandelen og antydet at forverrede handelskonflikter kan gjøre det nødvendig med tiltak for å styrke økonomien. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York-børsene steg over 2 prosent tirsdag etter at USAs sentralbank antydet at renta kan kuttes hvis handelskonflikter svekker økonomien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Dow Jones-indeksen og den bredere indeksen S&P 500 gikk opp 2,1 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg hele 2,7 prosent til 7.527,12 poeng.

En viktig årsak til oppgangen er etter alt å dømme uttalelser fra sentralbanksjef Jerome Powell om verdenshandelen og handelskonflikter.

– Vi følger nøye med på implikasjonene som disse utviklingstrekkene har for USAs økonomiske utsikter. Som alltid vil vi agere på formålstjenlig vis for å opprettholde veksten, sa han tirsdag.

Uttalelsen ble tolket som at Powell er blitt mer åpen for muligheten for at det kan bli nødvendig å senke renta som følge av handelskonfliktene igangsatt av president Donald Trump.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden