København setter tak på antall elsparkesykler

Elsparkesykler inntar storbyene. I København innfører kommunen tak på antall sparkesykler i sentrum for å forhindre kaos. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Elsparkesykler inntar storbyene. I København innfører kommunen tak på antall sparkesykler i sentrum for å forhindre kaos. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

København kommune iverksetter tiltak for å forhindre at elsparkesykler fører til kaos i byen og setter et tak på 200 sparkesykler i sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 17. januar i år har det vært lovlig å benytte seg av elsparkesykler på Københavns sykkelveier.

Nå legger imidlertid København kommune som en forsøksordning en begrensning på 200 elsparkesykler i bykjernen, kalt Indre By. I det utvidede bysentrum settes taket på 3.000 elsparkesykler. Kommunen setter også tak på utleiesykler på lik linje med elsparkesykler.

Karina Vestergård Madsen, fungerende byråd for miljø og teknikk i København, understreker at de skal sørge for at det er fortsatt er elsparkesykler i byen.

– På den andre siden skal vi sikre at det ikke oppstår kaos i byen. Sparkesyklene gjør livet usikkert for fotgjengere, syklister og biler, sier hun.

Forsker: – De må bort fra veiene. De hører ikke hjemme der

Utleie av elsparkesykkel har de siste månedene blitt svært populært i de store byene. Det er allerede meldt om en rekke skader fra kjøringen, og i Sverige skjedde den første dødsulykken like før helgen.

Forsøksordningen i København skal gjelde til utover høsten og så evalueres. Hvordan begrensningen skal gjennomføres, er ikke klart.

Aktuelt: – Vi advarer sterkt mot å leie elsparkesykkel uten forsikring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden