Kevin Spacey dukket opp i retten

Skuespillerne Kevin Spacey fotografert ved siden av sin forsvarer Alan Jackson i retten i Nantucket mandag.
Skuespillerne Kevin Spacey fotografert ved siden av sin forsvarer Alan Jackson i retten i Nantucket mandag. Foto: Steven Senne / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kevin Spacey dukket uventet opp i et rettsmøte i USA da forsvarerne hans krevde tilgang til telefonen til en mann som anklager skuespilleren for overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spacey var ikke pålagt å møte i det forberedende rettsmøtet i delstaten Massachusetts. Ettersom han tidligere har bedt om å få slippe å være til stede i retten, var det overraskende at han møtte opp.

Spaceys advokater ba om å få tilgang til mobiltelefonen til en 18-åring som hevder Spacey forgrep seg seksuelt på ham på en bar på ferieøya Nantucket i 2016.

Påtalemyndigheten sier de allerede har gått med på å dele med forsvarerne all informasjon de lastet ned fra telefonen, Men Spaceys advokater, som kaller anklagene mot skuespilleren for latterligere, vil ha tilgang til selve telefonen fordi de håper å hente ut slettede bilder og meldinger. De ba også dommerne om å fremskynde en mulig rettssak, men fikk til svar at den tidligst kan starte til høsten.

Saken i Nantucket er den første anklagen mot Spacey som har ført fram til en rettssak. 59-åringen har erklært seg ikke skyldig etter tiltalen, men risikerer opp til 2,5 års fengsel hvis han blir dømt.

En lang rekke menn har rettet anklager mot Spacey siden metoo-bevegelsen startet i slutten av 2017. Som følge av anklagene er den Oscar-vinnende skuespillerens rollefigur klippet bort fra filmen «All the Money in the World». Spacey har også fått sparken fra Netflix-serien «House of Cards», hvor han hadde hovedrollen.