Avis: Trump-administrasjonen vurderte toll på australske varer

President Donald Trump har konfrontert en rekke land for det han mener handelsvilkår som ikke gagner USA. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
President Donald Trump har konfrontert en rekke land for det han mener handelsvilkår som ikke gagner USA. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-administrasjonen vurderte forrige uke å innføre toll på australske varer, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrasjonen valgte imidlertid å ikke innføre tollen etter sterk motstand fra forsvarstopper og det amerikanske utenriksdepartementet, får New York Times opplyst av kilder som er kjent med samtalene.

Noen av president Donald Trumps mest høytstående rådgivere foreslå toll som et svar på økende import av australsk aluminium det siste året, skriver avisen.

Men tjenestemenn i forsvaret og i utenriksdepartementet skal ha advart Trump om at et slikt trekk vil fremmedgjøre en viktig alliert, noe de fryktet ville koste USA dyrt.

Det hvite hus har ikke kommentert saken.

Nye tollsatser på australske varer ville trolig åpnet en ny front i den globale handelskrigen der USA har konfrontert allierte som Canada, Mexico, Europa og Japan. Fra før av er amerikanerne i en bitter handelskonflikt med Kina.