Vannforsyningen gjenopprettet i Libyas hovedstad

Opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans LNA-milits innledet i april et stormløp mot Tripoli, der Libyas FN-støttede regjering sitter.
Opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans LNA-milits innledet i april et stormløp mot Tripoli, der Libyas FN-støttede regjering sitter. Foto: Ivan Sekretarev / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vannforsyningen til rundt 2 millioner innbyggere i og rundt Libyas hovedstad Tripoli, er gjenopprettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tripoli har siden forrige måned vært under angrep fra opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans mektige LNA-milits, og søndag stormet væpnede menn vannverket i byen og stengte vannforsyningen til rundt 2 millioner mennesker i hovedstaden og omkringliggende områder.

Ifølge innenriksdepartementet i landet krevde opprørerne løslatelse av den fengslede broren til militslederen Khalifa Ahnish.

FNs humanitære koordinator Maria Valle Ribeiro tok kraftig avstand fra angrepet og betegnet det som en mulig krigsforbrytelse, og tirsdag opplyste vannverket at forsyningen var gjenopprettet.

Aktuelt: Våpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig

Det er ikke kjent om opprørerne fikk gjennomslag for sitt krav om løslatelse av militslederens bror, om de ble nedkjempet eller overtalt til å trekke seg tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vannforsyningen til Tripoli var svekket allerede før søndagens hendelse, ettersom vedlikeholdsarbeidere hadde evakuert vannverket av sikkerhetsgrunner.

Over 78.000 sivile har flyktet fra sine hjem i og rundt hovedstaden siden Haftar startet sin offensiv for å erobre Tripoli.

Opprørsgeneralens styrker kjemper mot militser som er mer eller mindre alliert med den svake, FN-anerkjente regjeringen som har sete i Libyas hovedstad.

Kampene om Tripoli står i fare for å utvikle seg til en større krig.

Moxnes: – SV er et krigsparti i Libya